Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Backlund storspelade i Timrå-kassen

Annons


Timrå vann hemmamötet mot Luleå med 3–2 i kvällens match i elitserien i ishockey. Timrås bästa spelare var målvakten Johan Backlund, som fick mota en rad heta Luleåpuckar i slutperioden.

Allt för många onödiga utvisningar i matchupptakten stod Luleå dyrt. Timrå utnyttjade övertaget genom att göra både 1–0 och 2–0 i numerärt överläge. Utvisningarna var resultatet att Timrå var hetare i närkamperna och hade bättre fart på skridskorna.

Luleåmålvakten Mattias Modig såg till att Luleå var med i matchen och när Jonas Almtorp lyckades peta in 1–2 i den absolut sista sekunden i andra perioden blev det signalen som fick Luleålaget att vakna och satsa allt i jakten på en kvittering.

Luleå skapade massor av heta målchanser i slutperioden, och fick också in en rättvis kvittering bakom Timrås bäste spelare målvakten Johan Backlund, när Mats Lavander tryckte in pucken i power-play.

Publiken fick se en riktig fartfylld och offensiv av två lag som verkligen ville vinna och har ett konstruktivt spel som lär ge bra utdelning i poängprotokollet i kommande matcher. Mikko Lehtonen prickade segermålet 1:19 in i förlängningen och såg till att Timrå fick den välbehövliga bonuspoängen.

Mer läsning

Annons