Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bäckis agent: "Shit happens"

Beskedet kom som en chock – men "Bäckis" agent Gunnar Svensson tror att det kommer att lugna ner sig.

– Shit happens, säger Svensson.

Mitt i OS-finalen. Den match som skulle bli Nicklas Bäckströms största i karriären – kom den chockerande nyheten ut i media. Den svenske centerstjärnan var avstängd för att ha lämnat ett prov med för höga halter av substansen pseudoefedrin.

Samtidigt i Sverige satt Bäckströms agent Gunnar Svensson och tog emot beskedet.

– Det var såklart väldigt överraskande och helt oväntat. Jag visste att han hade tagit allergimedicinen innan och att det inte var några problem,

Men du har inte pratat med honom ännu?

– Nej, det har varit svårt att få tag i honom. Den värsta hysterin får lägga sig.

Har du pratat med Nicklas föräldrar?

– Nej.

Hur tror du att det kommer att påverka honom?

– Klart att de kommande dagarna kommer att vara tuffa för Nicklas. Men jag känner honom väl och jag vet att det inte kommer att påverka honom i längden. Han är ingen en person som går och grubblar över saker.

NHL kommer inte att stänga av Nicklas Bäckström från spel i NHL.

– Vi inser att Nicklas Bäckström lämnat ett positivt dopningstest, men vi inser också att testresultatet härstammar från en vanlig allergimedicin som spelaren tagit medvetet, med godkännande från lagets läkare, och utan uppsåt att tjäna något på det prestationsmässigt, säger NHL:s kommissionär Bill Dalys till NHL:s hemsida.

Kommer ni att ta denna fråga vidare?

– Nej, det tror jag inte. Vi kommer självklart att sätta oss ner och reda ut hur allt har gått till. Det är fortfarande väldigt tidigt inpå och den värsta hysterin måste få lägga sig, säger Svensson.

Gunnar Svensson är inte orolig att "Bäckis" kommer att få en stämpel som "dopad".

– Nej, jag tror att det kommer att vara bortglömt om några dagar. Jag kommer ihåg när Ulf "Lill Pröjsarn" Nilsson åkte dit för doping i VM 74 efter att ha tagit hostmedicin. Det var ett stort tryck från media då – men det la sig ganska snabbt.

Vad är ditt råd till "Bäckis" nu?

– Shit happens. Nu har det hänt och det gäller att han lägger det här bakom sig så fort som möjligt. Och det tror jag att han kommer att göra också.