Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Baben fixade rejäl travvinst till Sveg

I lördagens V75-omgång på Solvalla blev det hög utdelning på sju rätt. En andelskupong inlämnad hos Ica Supermarket Sveg i Sveg gav hela 308 763 kronor.

Bengt-Arne "Baben" Persson har åter lyckats kryssa rätt igen bland hästarna. I helgen kunde han pricka in sju rätt i lördagens V75-omgång på Solvalla.

– Härlig start på nya året och det här är ju naturligtvis riktigt skoj, både för mig och de som har andelar, säger Baben.

Andelskupongen från Sveg gav hela 308 763 kronor. Kupongen, som kostade 2 000 kronor där Baben lyckades pricka in sju rätt. Kupongen innehöll förutom 9,3 rader med sju rätt, 158,1 rader med sex rätt och 1060,2 rader med fem rätt.

Det vinnande systemet var sålt i 93 andelar, vilket innebär att varje andel är värd 3 320 kronor. Systemet innehöll två så kallade spikar - ogarderade lopp.

– Jag spikade avdelning två och fem. Och när det blev en liten skräll i sjunde försvann många av de nära 1,4 miljoner inlämnade systemen, säger Baben som är spelansvarig på Ica Supermarket i Sveg.

– Kul att många nu i fattiga januari vinner över 3 300 kronor på en insats av 81 kronor.

Baben Persson är således inne på vinnarspåret igen. Den första storvinsten tog han och andelsspelarna för ett år sedan. Under 2013 blev det totalt 2,7 miljoner kronor i vinst.

– Som mest vann vi 1,1 miljoner. Men nu gäller det att ladda om och leverera även det här året, säger Baben som själv klurar ut vilka hästar som ska kryssas på kupongerna.

Den högsta utdelningen i ATG:s historia är en vinst på 67 312 633 kronor, som delades ut 27 februari 2010, då V75 kördes på Axevalla.