Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Axelsson och Lundqvist gladde i Danmark

Två av Östersund Baskets spelare gjorde extra goda insatser vid U15-turneringen i Danmark.
Olle Lundqvist startade alla matcher och Emilia Axelsson fanns med från start i flertalet matcher.

Sportchefen i Östersund Basket (tidigare Jämtland Basket Ungdom), Mats Lundqvist, fanns på plats i Köpenhamn för att följa klubbens fyra uttagna spelare.

Förutom Lundqvist och Axelsson (den senare är fostrad i Ragunda) var även Tommy Nordin och Signe Glantz uttagna.

– De vi kan konstatera är att Sveriges 99-årgång är mycket bra. De nådde tre av fyra finaler, berättar Mats Lundqvist.

Lundqvist och Axelsson fanns båda med i Sveriges vinnande lag och gjorde betydande insatser, medan Glantz – som spelade sporadiskt på grund av besvärande knän – och Nordin slutade tvåa respektive fyra med sina båda lag.

Nu väntar nya läger och nya landskamper i höst, där respektive förbundskaptener kommer att banta trupperna.

Pojkarnas nästa trupp har redan kommit. Det är en 16-mannauttagning som handlar om ett inledande träningsläger i Kinna och därefter tre landskamper.

Olle Lundqvist är uttagen, däremot inte Tommy Nordin.

– Tommy har stor potential, men det krävs mycket för att spela internationellt. Tommy behöver fortsätta att träna bra samtidigt som han tuffar till sig, menar Mats Lundqvist.

Några dagar efter avslutad turnering i Köpenhamn kom beskedet att Olle Lundqvist är uttagen även till nästa landslagssamnling, i Kinna i augusti. Förutom några dagars träning ska det också bli tre nya landskamper, mot Holland, Tyskland och Danmark.

# Ungdomsklubben skriver därmed ny historia. Ni hade alltså fyra spelare uttagna till U15-landslaget – hur ser du på det?

– Det flyter på otroligt bra. Men det är inte konstigt eftersom vi har en stark organisation och tränar mycket. Vi gör många bra saker.

Nästa utvecklingssteg för Östersunds Basket blir att söka ännu hårdare matcher för sina lag. I höst ska ytterligare ett lag delta i den konkurrenskraftiga Stockholmsserien – Sveriges tuffaste på ungdomsnivå.

Herrar och damer U19 får sällskap av herrar 17 (födda 1998), det lag som coachas av Peter Johansson.