Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avveckla PPM-systemet

Annons

Jag Anna Lindström, vice ordförande i Bräcke PRO, vill att frågan om PPM-systemet ska vara den viktigaste frågan att få socialförsäkringsminister Ulf Kristersson att ändra. PRO har drivit frågan länge, men nu måste det ske. Även LO vill avveckla PPM-systemet

Föreslår den del av pensionsavgiften som i dag går till PPM-systemet överförs till inkomst pensionssystemet och ge 37 miljarder med effekt att pensionerna kan öka med cirka 500 kronor per månad.

Ett sätt att avveckla PPM-systemet kan vara genom att inga nya medel tillförs systemet, men att dagens PPM-fonder blir kvar, om det finns några pengar kvar.

Påpekade felaktigheter i systemet måste förändras.

Bromsen, den automatiska balansering som slår till de år då inflödet av pengar till pensionssystemet är för lågt, måste bort eller justeras.

PRO-avdelningar och SPRF:s avdelningar, ta upp frågan på mötena så vi kan vara 600 000 som kräver detta av socialförsäkringsminister Kristersson.

Anna Lindström vice ordförande PRO Bräcke

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel