Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avveckla inte – utveckla EU

Centerpartisten Håkan Larsson fortsätter sitt populistiska och anti-liberala korståg mot EU-samarbetet. I en debattartikel i LT 26 september uttryckte Larsson i det närmaste att Sverige bör lämna EU.

Att Larsson och många centerpartister har denna anti-liberala inställning till europeiskt samarbete är inte överraskande men mycket besvärande för ett parti som påstår sig vara liberalt.

Istället för att kräva mindre samarbete är det liberala svaret att utveckla det europeiska samarbetet. Ensam är inte och har aldrig varit stark. Det europeiska samarbetet bör utvecklas såväl monetärt, militärt som federalt. Ett första och viktigt steg är att Sverige stödjer EU:s arbete med den s.k. sociala pelaren som innebär att det ställs hårdare krav på nationernas sociala arbete. Ett svenskt ja till den sociala pelaren innebär t ex att situationen för Romer i Rumänien avsevärt kan förbättras och att tiggeriet i främmande länder minskar. Tyvärr stödjer inte Larssons parti det fördjupade samarbetet inom det sociala området.

 

Pär Löfstrand, Liberal

Håller du med? Vill du skriva en insändare eller debattartikel i ämnet så klicka här och skicka in direkt till oss på LT! Glöm inte att referera till vilket ämne det är du har åsikter om.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel