Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avslutning i kyrkan ingen tradition

Skolavslutningar i kyrkan är inte tradition i den bemärkelsen att det har, som många hävdar, förekommit sedan urminnes tider. Om man däremot förfäktar åsikten att allt som skett mer än en gång är tradition, så kan man också hävda att skolavslutningar i kyrkan är tradition. Men någon gammal sed tillhörande vår kultur är det inte.

Jag är snart 70 år och har med 7-årig folkskola plus annan utbildning gått 13 år i skola. Alla skolavslutningar under dessa år skedde i samma klassrum som under året använts vid undervisningen.

Min fru hade kantorn som skollärare och kyrkan bara ett stenkast från skolbyggnaden men också hennes alla skolavslutningar skedde i klassrummet.

De som planterat den nuvarande ordningen och dessutom lyckats få det till att vara sed och tradition har ett dolt och ondsint syfte som inte blir mindre ondsint av att Svenska kyrkan används som ett medel för att uppnå målet. Och målsättningen är enligt min mening att skapa konfrontation med andra trosinriktningar och därigenom få en större bredd på missnöjet mot invandrarna.

Att nu regeringen, och dessutom med brådska, går de mörka krafterna till mötes är inget annat än en skandal. Regeringen och skolminister Björklund har andra och mer angelägna uppgifter att ta itu med inom skolväsendet som, i motsats till skolavslutningar i kyrkan, kan skapa sammanhållning och inte konfrontation och splittring.

Medlem i Svenska Kyrkan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel