Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avslöjade bostadstjuven - Så blev domen

Tjuvarna försökte göra inbrott men blev övermannade.
Nu döms de två männen till fängelse och utvisning.

Det var i början av augusti som de två männen gjorde sig skyldig till stöld, grov stöld, försök till grov stöld och ringa narkotika brott. Samtliga brott inträffade under en och samma dag.

Männen gjorde inbrott hos privatpersoner i Optand och fick med sig allt från datorer till klockor. Men det var när männen försökte göra inbrott hos Jan-Eric Håkansson som stölderna fick ett slut.

Länstidningen har tidigare berättat hur Jan-Eric upptäckte en, för honom okänd, man i sitt hus och försökte stoppa honom när han hoppade ut genom fönstret.

Polisen tillkallades till platsen. Männens stöldgods hittades senare och de två männen kunde gripas.

Tingsrätten finner att det inte finns några tvivel om att männen har, i samförstånd, gjort sig skyldig till gärningarna. Därför döms de, vardera, till ett års fängelse och utvisning med förbud att återvända till Sverige inom fem år.

De ska också betala ett skadestånd till bland andra Jan-Eric Håkansson, som försökte stoppa en av männen, på 6000 kronor. Männen ska totalt betala skadestånd på 13000 kronor till de drabbade i målet.