Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avslag i dispensfråga

Förvaltningsrätten avslår ett överklagande från två härjedalsmakar om dispens för snöskotertrafik mellan Vingsjön och Tandsjön inom Rogens Naturreservat.

Länsstyrelsen beslutade i december förra året att avslå framställningen, ett beslut som makarna överklagade till Förvaltningsrätten.

Annons

I sitt beslut skriver Förvaltningsrätten att den aktuella sträckan är belägen inom regleringsområde Långfjället-Rogen och omfattas av de särskilt strikta regler som regeringen bestämt för vissa fjällområden. Därmed krävs synnerliga skäl för att ge dispens för skoterkörning.

– I förevarande mål framgår det att det finns andra fiskevatten i området som går att nå från skoterleder och syftet med skoterkörningen kan inte heller anses så angelägen att det utgör sådana synnerliga skäl som åsyftas i lagstiftning och förarbeten, heter det.

Förvaltningsrätten delar länsstyrelsens bedömning att grund att meddela dispens inte föreligger.