Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avskedsshowen för Modou Barrow?

Tre inspel från högerkanten. Tre mål. Modou Barrow, som omges av flyttrykten, var inblandad i alla tre när ÖFK derbyslog "Giffarna" med 3–1.
– Vi får se till att njuta av honom så länge han är här, säger Graham Potter.

Tabelltvåan GIF Sundsvall kom till Jämtkraft Arena för säsongens andra norrlandsderby, där hemmalaget ÖFK skulle försökta ta revansch efter förlusten i Sundsvall förra månaden.

Efter en trevande matchupptakt där lagen kände på varandra så brakade det loss rejält under tio minuter.

• Minut 26: 1–0: Sundsvalls hörna rensas ut till Seon-Min Moon som trampar i gång en omställning. Han passar Jamie Hopcutt, som i sin tur släpper bollen till höger till Alex Dyer, vars inspel når Modou Barrow, som med en klackskarv styr in ledningsmålet.

• Minut 32: 1–1: Jonathan Azulay halkar, och vänsterbacken Robert Lundström får yta att gå hela vägen. Aly Keita tvekar i sin utrusning, men tycks ändå ha avstyrt farligheten. Men Lundström får ändå till ett avslut ur dålig vinkel, som dimper ned vid bortre stolpen.

– Jag tänkte att det var bättre att jag drar in händerna där, säger Aly Keita som ville undvika att dra på sig en straff och utvisning.

• Minut 36: 2–1: Modou Barrow får bollen på högerkanten, fintar bort Robert Lundström, och hittar sedan Jamie Hopcutt i straffområdet som åter ger ledningen till ÖFK.

– Den där finten brukar jag oftast göra. Sen var det bara att peta åt sidan och så kollade jag upp och såg Jamie som var fri vid straffpunkten, säger Modou Barrow.

Sundsvall inledde andra halvlek lite passivt, trots underläget, och det var inte förrän sista kvarten som man verkligen etablerade tryck. Men då hade ÖFK redan hunnit utöka ledningen, återigen efter inspel från höger. Denna gång signerat Robert Hammarstedt (som gjorde säsongsdebut från start) vars inspel klackskarvades av Modou Barrow till Seon-Min Moon som placerade dit bollen.

ÖFK fick därefter försvara, vilket man gjorde bra med för dagen en fembackslinje där Douglas Bergqvist tog klivet ned som mittback. Aly Keita fick också reparera 1–1-målet med flera lysande reflexräddningar i slutet när laget höll tätt.

– Det kändes bra. Det var bara min andra match, men jag tror jag blir bättre ju mer jag spelar, säger Keita.

Sundsvallstränaren Joel Cedergren funderade ett bra tag under presskonferensen på frågan om man borde ha gått fram för en forcering tidigare.

– Jag tyckte vi hade lite tryck även innan, så vi väntade med det. Men jag får väl se matchen i efterhand innan jag kan svara på det.

Med ett mål och två assist mot ett av seriens bästa lag inför ögonen på scouter från brittiska storklubbar stod givetvis Modou Barrows insats ut.

– Han kom liksom inte från Serie A eller Allsvenskan. Han var i Superettan även i fjol, men den han har blivit på fyra månader med oss, det är givetvis väldigt glädjande, säger manager Graham Potter.

Men huvudpersonen själv var inte särskild påverkad.

– Jag känner aldrig press. När jag är på fotbollplanen försöker jag bara ha roligt.

Är du kvar nästa vecka när ÖFK möter Ljungskile?

– Det hoppas jag, men vi får se vad som händer.

Mer från matchen:

Se presskonferensen efter derbyt

Följ matchen direkt

Späckat TV-magasin när Superettan rivstartar