Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avskaffa delade turer

Lockar det dig att ha arbetsdagar på 11 timmar eller mer, där du tvingas dela upp din arbetsdag i två delar och ha tre timmar ledigt mitt på dagen? Som du inte får betalt för. Dessa timmar kan du inte använda till annat än lunch och en sväng hem och det vill säga om du bor nära. Inte många av oss skulle acceptera sådana villkor men detta är den verklighet som våra anställda inom vård och omsorgs sektorn tvingas leva i.

 Moderaterna i Östersund tycker att kommunen bör verka för att alla anställda ska ha sammanhängande arbetsdagar, d v s att så kallade "delade turer" där man arbetar två arbetspass samma dag med några lediga timmar däremellan skall upphöra.

Ingen anställd ska  behöva arbeta på detta sätt .För att vara en attraktiv arbetsgivare bör kommunen se till att delade turer försvinner. Vi har en stor utmaning närmaste åren vad det gäller rekrytering till vård och omsorgssektorn. Stora pensionsavgångar hotar att utarma äldreomsorgen. Östersund ska vara en attraktiv kommun att arbeta i . Personalen är vår största tillgång. Vi Moderater vill arbeta för att avskaffa delade turer.

 

 Lise Hjemgaard-Svensson (M), Vice ordf. vård- och omsorgsnämnden Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel