Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avloppsutsläppet i Storsjön anmält till länsstyrelsen

Östersunds kommun har anmält utsläppet av 2000 kubikmeter avloppsvatten till länsstyrelsen. Någon fara för hälsa bedöms dock inte föreligga.

Skadorna på rören tros ha uppkommit när hårda vindra drivit isen på Storsjön. Och även om rören börjar bli gamla, de har varit i bruk sedan avloppssystemet infördes för frösöborna 1965. Innan dess gick avloppsvattnet från Frösön rakt ut i Storsjön. Men enligt Magnus Rosenberg, miljöskyddshandläggare på Östersunds kommun, kan den här typen av rör hålla i 100 år, då det är litet slitage på dem. Och bortsett från den rörbit där brottet uppstod ska rören vara i bra skick. I anslutning till rörbrottet har 30 meter avloppsledning bytts ut. Dykarna som har gått att se ute på Storsjön har arbetat med att undersöka avloppsledningen. Syftet med inspektionen är att kommunen ska få en bild av ledningarnas status.