Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

AVICII, JENNIFER LOPEZ MED FLERA "One love, one rhythm - the 2014 Fifa World Cup official album"

(Sony)
Bästa låt: "The world is ours"

Annons

I sommar spelas fotbolls-VM i Brasilien och det märks mycket väl på Fifas officiella skiva där brasilianska rytmer och sambainfluenser tar stor plats. Pitbull, Jennifer Lopez, Ricky Martin, Avicii, Shakira och Aloe Blacc (som ju sjunger på Aviciis superhit "Wake me up") är några av alla artister som ryms på de 17 spåren.

Glädje och gemenskap är temat och det sjungs mest på engelska, spanska och förstås portugisiska. Den officiella VM-låten är Pitbulls "We are one (ole ola)", men på albumet ryms även en hel del andra officiella låtar så som en avslutningslåt där bland andra Avicii och Wyclef medverkar, en maskotlåt, en stadiumlåt och så vidare.

Trots att det är en härlig sommarskiva tror jag tyvärr inte att någon av låtarna blir en lika stor hit som Shakiras "Waka waka" från VM 2010.

Natalie Demirian/TT

Natalie.demirian@tt.se