Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avgjorde med rivstart

Jämtland gasade på och sänkte 29 poäng i första perioden.

Sen var Lidingö besegrat. Med stora siffror; 73–44.

– Och det ska det väl vara också, säger Dennis Cooper.

Vägen till säsongens första hemmaseger gick via en första period i rekordformat. 29 poäng framåt på tio minuter lär vi inte se många gånger i år.

– Nej, det är ovanligt. Man tycker ju att det är mycket poäng om man gör 80 på en hel match – och efter första perioden tänkte man att det blir ju 120 pinnar det här, säger Cooper.

Vad var det som ni gjorde så bra?

– I tidigare hemmamatcher har vi inte riktigt vågat, vi har varit lite hämmade.

– Men nu sprang vi och släppte bollen bra, bitvis spelade vi riktigt bra.

Redan där var matchen ganska hemma för Jämtland som sedan varvade bra perioder med lite trögare, dock utan att någonsin lämna över taktpinnen till gästerna.

– Det är svårt i såna här matcher. När man hela tiden har ett öppet skott så blir det inte så mycket lagspel, då tar man ju det där skottet.

Den matchkaraktären bidrog också till att det var svårt att få med långa nyförvärvet Anne Farrell i spelet.

– Speciellt i första halvan hade vi svårt att få in bollen till henne, i andra lärde vi oss lite mer att titta efter henne, säger Dennis.

Vad ger du henne för betyg?

– Jo men hon kan spela. När hon väl får bollen vet hon vad hon ska göra, om hon ska släppa den eller ta den till korgen själv, säger Cooper.

I slutet av matchen varvade Cooper flitigt manskapet på plan.

– Ja, det blev lite hockeybyten. Men man måste ta chansen i såna här matcher att ge tjejerna en chans att visa hur mycket spelminuter de ska ha framöver.

Vilka tog för sig?

– Svårt att säga.

– Det var i och för sig ingen överraskning, men jag tycker Danielle Elvbo var bra i dag. Hon var aggressiv och rivig och i andra halvan fick hon även i gång skyttet.

I och med segern passerar Jämtland Lidingö i tabellen – och Cooper siktar på att avancera ytterligare några snäpp.

– Det är några lag som sticker ut i serien, men sedan är det jämnt. Jag tycker vi ska kunna klättra en bra bit, säger Dennis Cooper.