Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Även yogan har haft en het sommar

Det har varit en het sommar. Het har också yogaskolan i Surfbukten varit.
– En gång hade vi 170 deltagare, säger Karina Freij, som driver skolan.

För femte sommaren har Yogaskolan ordnat gratis yogakurser. I år har intresset varit enormt. Karina Freij ser olika anledningar till det.

– Vädret gör absolut väldigt mycket. Det är en starkt bidragande orsak. Men så är det också femte året vi håller på. Det blir mer och mer känt, säger hon.

Kvällen när LT besöker yogaskolan är det uppskattningsvis 50–60 personer som deltar i passet. Tidigare under sommaren har det varit runt 100 deltagare och som mest har det varit 170 personer på plats.

Anledningarna till att människor är intresserade av att lära sig yoga är flera enligt Karina Freij.

– Bland dem som kommer hit är det lite svårt att veta. När det är så många, över 100 personer, hinner man inte prata med alla. Men om man tittar på vår vardagsverksamhet är det många som kommer för att man vill hitta ett sätt att röra på sig, som man trivs med. Man vill kanske bli starkare, rörligare och bli av med småkrämpor som man har.

Andningstekniker är också något som många vill lära sig mer av när de söker sig till yogaskolans aktiviteter.

– Det blir vanligare att folk kommer och säger att de vill ha hjälp att andas bättre. Många upplever att man av olika anledningar har olika typer av andningsproblematik. Eller så vill man lära sig att slappna av och fokusera. Det finns många olika anledningar, säger Karina Freij.

Under sommarpassen ligger fokus annars på den fysiska delen av yogan.

– När man är ute så här behöver man röra på sig en hel del. Antingen är det lite för kallt för att vara stilla, eller för blåsigt, eller för myggigt. Om det är varmt nog gör vi en del andningsövningar, och lite avspänning. Yoga är både rörelser, andningsövningar, meditation och en hel filosofi, säger Karina Freij.