Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avdrag för rika

Samma dag som Kalle Olsson avslöjar moderaternas falska marknadsföring av jobbpolitiken ägnar sig Centerpartiet åt att marknadsföra rut-avdraget under falsk flagg. De påstår att rut-avdraget har gett 11 000 nya jobb vilket på goda grunder kan betvivlas. De påstår att alla dessa jobb försvinner om rutavdraget slopas, även detta är tvivelaktigt.

De nämner inte att cirka 80 procent av rutavdraget går till de cirka 20 procent högst avlönade. Rutavdragets avskaffande skulle ge pengar till omsorgen där hemtjänsten kan erbjuda hushållsnära tjänster till dem som behöver det bäst istället för till de som kan betala mest.

Skillnaden mellan rut och rot är skillnaden mellan engångsåtgärder och de med ett bestående värde. Att putsa ett fönster måste göras om utan att ge fördelar i framtiden. Att byta en fönsterkarm är en investering som betalar sig under lång tid framöver.

Att antalet jobb inom industrin minskar beror på effektivitetshöjningar. Låt oss använda dessa resurser till att stärka den gemensamma välfärden istället för att subventionera de redan välbeställda.

Kick Leijnse (V)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel