Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avdrag för jobb

Hela fyra av fem jobb skapas i småföretag med färre än 50 anställda. Många småföretag är ägarledda, där ägaren bor och verkar på orten, ofta med ett stort engagemang för bygdens utveckling. Därför välkomnar jag regeringens reform om investeraravdrag. Lagen började gälla från 1 december i fjol, för att kunna nyttjas redan nu till vårens deklaration.

Investeraravdraget är ett skatteavdrag för privatpersoner som satsar pengar i småföretag. Det är ett led i Alliansens politik för fler jobb och bättre villkor för småföretagare och att starta och driva verksamhet.

 Enligt en rapport från Svenskt Näringsliv är cirka 13 200 personer företagsamma i Jämtland, vilket motsvarar 14,3 procent av befolkningen (16-74 år). Åre kommun är länets mest företagsamma kommun i förhållande till befolkningen, medan Östersund är den minst företagsamma.

 Vi moderater tänker fortsätta göra Sverige ett mer konkurrenskraftigt och företagarvänligt land där företag kan skapas, växa och anställa. 

 

Saila Quicklund (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel