Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avdelning för äldre

Det är inte ovanligt med felmedicineringar av äldre därför att man utgår från att äldre reagerar på mediciner på samma sätt som yngre åldersgrupper.

Det är dags att vi kommer till skott efter långa diskussioner i landstingsfullmäktige och äntligen kan starta en geriatrisk avdelning här i Jämtland, där det kommer att finnas en specialistkompetens bland läkare, sjuksköterskor och annan personal för denna åldersgrupp. Det borde inte vara något problem att få consensus i denna fråga.

Miljöpartiet vill ge stimulansmedel till kommuner som underlättar för par som vill fortsätta att bo tillsammans när ena parten behöver ett vårdboende.

Vi har nu och inom de närmaste åren en generationsväxling hos personalen inom äldreomsorgen. Vi måste underlätta en kompetensutveckling som höjer utbildningsnivån och med det ger de unga en väg ut i arbetslivet. Miljöpartiets program omfattar 3000 sådana helårsplatser.

Det egna ursprungsspråket blir viktigare när vi blir äldre, speciellt för våra demenshandikappade. Det är en rättighet att få vård och omsorg av personal som kan kommunicera på det egna språket. Det skall därför vara en merit för arbetssökanden inom äldreomsorgen att ha språkkunskaper i de språk som efterfrågas. I dag och alltmer framgent kommer sådana meriter att efterfrågas när våra nysvenskar kommer att finnas inom äldrevårdens omsorg omsorg i ökad omfattning.

Under nuvarande regering har skattesänkningar för närmare 100 miljarder gjorts. Var ska pengarna till vård och omsorg komma fråfrån? Vi vill ha en solidariskt finansierad vård som räcker till för alla.

Bodil Sihm (MP), Göte Hellzén (MP)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel