Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avatar: The Game

/

(UbiSoft)

Ålder: 16+

Format: Multi

Genre: Action

Annons

Betyg: 3 Man ska ha levt under en sten för att ha missat att James Cameron släpper en ny actionfilm lagom till julhelgen. För att bygga upp hypen lite extra släpps naturligtvis också ett actionspel baserat på filmen.

”Avatar: The Game” är ett klassiskt actionspel där du, i de flesta fall, skjuter först och frågar sen. Jag har naturligtvis inte sett filmen, vilket gör att upplevelsen blir haltande.

Någon inblick i vad det handlar om får man inte, utan det är bara att hoppa i stövlarna och ge sig ut i Pandoras djungler för att skjuta främmande djur.

Eter en stunds spelande får du välja om du vill spela som människa eller den lokala Na’vi-befolkningen (vars kroppar du lånar genom avancerad teknologi).

Oavsett vilket du väljer så vankas standardmässigt skjutande ur tredjepersonsperspektiv.

Det finns vissa positiva inslag i spelet, grafiken är supersnygg och kan ses i 3D med rätt utrustning och minispelet Conquest är ett roligt strategispel i spelet.

Däremot luktar resten gammal licenssoppa lång väg. Det är möjligt att jag skulle få lite mer ut av spelet efter att ha sett filmen, men jag tvivlar på det. ”Avatar: The Game” är helt enkelt inte tillräckligt bra för att jag ska återvända till det efter recensionen.

Mer läsning

Annons