Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avåkning på löpande band i Tegefjäll

Vintern slog till med lokal blixthalka på E 14 i Tegefjäll och plötsligt blev det kaos i trafiken. Tre bilar hamnade i diket varav en rammades av en långtradare. Föraren blev så chockad att hon sprang till skogs.

Turligt nog blev ingen allvarligt skadad i den märkliga serieolyckan som inträffade vid 17-tiden i går.

Egentligen var det två separata olyckor – på samma ställe. Det började med en singelolycka, som SOS Alarm fick larm om vid 16.30. Platsen var E 14 vid Tegefjäll, mellan Duved och Åre.

Räddningstjänsten ryckte ut men hade inte ens hunnit fram förrän räddningsledare Mats Nicolson fick ett nytt larm, denna gång från sin egen kårchef, Bengt Larsson.

– Han var på väg från Duved mot Åre när han såg en pickup som kört av vägen, säger Nicolson.

Det visade sig vara på samma ställe som den första olyckan, men på motsatta sidan vägen.

Bakom Larsson kom en personbil vars förare bromsade in när hon såg pickupen i diket. Bilen började sladda varpå nästa fordon, en holländskregistrerad långtradare, körde in i baken på kvinnans bil.

Kvinnan hamnade i diket och chockades så starkt att hon sprang till skogs.

Hon togs omhand av räddningspersonalen och fick invänta ambulans i en av räddningsbilarna. Hon klagade över yrsel och ont i nacken men tycktes inte ha ådragit sig några allvarliga fysiska skador.

Föraren av pickupen var helt oskadd och kunde köra sitt fordon själv från platsen.

Polis och räddningstjänst hade fullt upp att reda ut alla olika delar i olyckan och prata med alla inblandade. Räddningsarbetet pågick i över en timme och eftersom det var mitt i rusningstid bildades långa trafikköer. Helt stopp var det dock inte eftersom räddningsmännen dirigerade förbi trafiken i omgångar.

Alla var förbluffade över halkan på platsen och att den var så lokal. Det gick knappt gå på vägbanan.

– Det är snorhalt här men helt torrt både före och efter, konstaterade Mats Nicolson.