Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Audition till Flinks nya

/
  • Emma Eliasson hade Maria Flink som dramalärare i lågstadiet och har älskat att spela teater sedan dess. I går möttes de på audition.

I går var det dags för audition till teaterpedagogen Maria Flinks nyskrivna antidrogpjäs, som beräknas ha premiär i slutet av oktober.

Annons

Ett tiotal ungdomar kom till källaren i Pelarsalen för att provspela för totalt fyra roller. En av dem som hoppades få ingå i ensemblen var Emma Eliasson, från Östersund, som skulle föreställa en utagerande tonårstjej. Hon sa sig först vara jättenervös, men såg ut att slappna av när hon väl började spela.

– Jag har hållit på med teater i 13 år och vet att det är det jag vill göra. Inom teatern finns inga begränsningar, man kan improvisera sig in i olika världar och samhällen och låtsas vara glad om man är ledsen, säger hon.

När alla roller är tillsatta börjar repetitionerna. Pjäsen, som är ett samarbete med IOGT-NTO:s barnsektion Junis, kommer därefter först och främst att visas i skolorna. Efteråt blir det diskussioner med både föräldrar och ungdomar om droger. Det tycker Emma är bra.

– Det är viktigt att antidrog-budskapet når ut till alla, säger hon.

Foto: Ulrika Andersson

Mer läsning

Annons