Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtta raka segrar ger serieledning

ÖDFF är i serieledning. Söndagens seriefinal mot Täby blev tuff, men ett nickmål av Olivia Bagnall efter en halvtimme blev helt avgörande. 1-0, (1-0) vittnar också om matchens jämnhet.

Chanserna var annars få mellan två lag som möttes tufft på mittplan och strax utanför varandras straffområden. Där small det titt som tätt i hårda närkamper, precis som det ska vara mellan två topplag.

Täby hade en vass frispark efter en kvart, men den avvärjdes av utmärkta hemmamålvakten Nicole Althea Mc Clure.

En kvart senare gjorde ÖDFF 1-0. Emma Danielsson ryckte på högerkanten, fick en öppen yta och slog ett perfekt inlägg till Olivia Bagnall, som mötte med pannan. Bollen borrade sig in förbi Täbys målvakt.

– Det kändes bra. Jag vet att Emma är snabb på sin kant och förväntade mig ett bra inspel. Ville därför komma före min back och ryckte. När bollen kom kändes det direkt att träffen blev perfekt. Ett skönt mål helt enkelt, konstaterade målskytten.

Olivia Bagnall summerade även vårsäsongen:

– När vi kom hit var det ett icke samspelt lag som inledde säsongen. Det tog några veckor innan allt satt på plats vad gällde spelet. Nu är det bättre och vi är seriens bästa lag just nu, tycker hon.

Kring det lär ingen protestera, för med åtta raka triumfer toppar ÖDFF tabellen rättmätigt.

I andra halvlek var det länge inga öppna chanser alls. Försvaren skötte sig utmärkt och forwards från båda håll kom ingenstans.

Men sista kvarten klev Täby upp med sex, sju tjejer i anfallsposition. ÖDFF pressades tillbaka.

Sofia Ek fick också kvitteringschansen i 79:e minuten. Ditintills prickfritt spelande ÖDFF–försvararen Ciara Slayton missade grovt. Ek kom fri, rundande målvakten och skulle precis signalera för mål när dock Ciara Slayton hann tillbaka och fick en tå på bollen. Målet avvärjdes.

– Vi är väldigt glada över serieledningen. Sista kvarten var jobbig när Täby anföll med sex spelare samtidigt. Men vi höll undan och det var viktigast. Det är skönt med sommaruppehåll och få semester i serieledning, tyckte ÖDFF–kaptenen Caroline Röstlund.

Segern på Jämtkraft Arena mot Täby var inte heller någonting att be om ursäkt för. Tvärt om är det nu en väl fungerande lagmaskin som ÖDFF ställer på benen när det är matchdags.

Målvakten Nicole Althea Mc Clure är suveränt duktig: Snabb, spänstig och med stort spelsinne.

Backlinjen är säker, med extra plus till vänsterbacken Ciara Slayton och mittbacken Brigit Reder.

På mittfältet är Emma Danielsson och Jula Hennström ständiga orosmoment för motståndarna på varsin flank. Och framåt är en tung och svårstoppas Olivia Bagnall oerhört nyttig.

ÖDFF–Täby

1-0, (1-0)

Målet: (31) 1-0 Olivia Bagnall, ass Emma Danielsson

Domare: Kristian Kumpulainen, Krokom

Publik: 142