Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Att vara toppnamn räckte inte när partiet inte fick något mandat

Sverigedemokraternas toppkandidat Sven-Olof Sällström är nöjd med valresultatet även om det inte räckte till en plats i EU-parlamentet.

Annons

Att vara förstanamn räckte inte för Sven-Olof Sällström, butikschefen från Östersund som var Sverigedemokraternas toppkandidat. Partiet fick 3,3 procent av rösterna.
– Det var nästan oöverstigligt att ta ett mandat i det här valet. Jag tycker att det här var ett jättebra valresultat, det är det bästa valresultatet i partiets historia, säger Sven-Olof Sällström.
Sällström som gick till val med huvudfrågan att Sverige ska lämna EU blir tvungen att konstatera att även om antalet väljare som röstar på Sverigedemokraterna ökat räckte det inte till en plats i EU-parlamentet.
– Det är klart att det hade varit kul, men jag kan inte tycka att det här är ett dåligt resultat, säger Sven-Olof Sällström. Jag tycker att vi har slagit igenom speciellt med tanke på den lilla mediala uppmärksamhet vi fått i riksmedia.
Han berättar om en uppsluppen stämning på partiets valvaka.
– Vi ser framåt nu. Vårt fokus är på riksdagsvalet 2010 och vi tycker att vi har fått ett kvitto på att vi har slagläge, säger Sven-Olof Sällström.
I Jämtlands län fick Sverigedemokraterna 2 procent av rösterna, 2004 fick partiet 0,1 procent av rösterna.
– Det är ju ändå en stor ökning jämfört med förra parlamentsvalet och jag såg att i Ånge där jag är född fick vi nästan fyra procent av rösterna så jag är nöjd, säger Sven-Olof Sällström.

Mer läsning

Annons