Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ätligt hantverk i centrum

Annons

Det är glass utan några som helst tillsatser, korvar där utfyllnad som potatismjöl är strängs förbjudet, bröd som knådats fram av jämtländskt vetemjöl och ostar som mognar till det allra smakrikaste. Det är mathantverkets Mecka nämligen det nationella centret Eldrimner i Ås. Här arbetar mathantverkare sida vid sida i numera helt nya lokaler för förädling av bär och frukt och chark. Under torsdagen fick besökarna till öppet hus både smaka och lukta på vad mat kan bli om det hamnar i rätt händer.

– Vi tar tillvara på allt från djuret. Som den här korven, den ligger i en blåsa från en gris, säger Tobias Karlsson, branschansvarig slakt och chark.

Råvarorna på Eldrimner ska i möjligaste mån vara närproducerade och ekologiska.