Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Atle listar

Annons

Musik

Livepunk. Nästa vecka, fredag den 27 september, kickar Club Corazon igång den här musiksäsongen med att bjuda in sylvassa punkbandet Knivderby till studioscenen. Med dem ska lokala akterna, även dessa punkare, The Dead (bilden) och Shitfucks spela. Den som har det minsta intresse av svenska band med rockigt sound ser till att vara på plats.

Samtidskonst

Seriefrossa. Serietecknaren Martin Kellerman har i femton år skapat samtidskonst utan nämnbart like. Med seriefiguren, tillika alteregot, Rocky, har han skildrat sitt stockholmsliv på ett sätt som bjudit in även utbölingar som undertecknad till läsning. Under sommaren kom hans andra samlingsbok: Rocky – samlade serier 2008–2013.

Böcker

Vikingaböcker. Efter att ha beundrats över berättelsen som tecknad serie sedan innan jag själv kunde läsa har jag äntligen avverkat de två böckerna om Röde Orm, skrivna av Frans G. Bengtsson. Vi får följa med Orm på härjartåg i väst, skattletande i öst och när han tjänar sin herre Almansur. Dessa två svenska klassiker håller i sig, kort sagt.

Atle Morseth Edvinsson är 19 år och gillar böcker, hiphop och att äta lunch på gamla Tingshuset.