Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ATG svarar på sportchefens frågor

Tidningens sportchef Patrick Sjöö hade många frågor i sin krönika till ATG efter spelskandalen på Östersundstravet i fredags.
Nu har ATG svarat.
Här kan du läsa hur de ser på händelsen.

"Patrick, här kommer svar och mer information på de frågor vi diskuterade igår. Jag beklagar att det har tagit tid.

De avrundade oddsen

I samband med att de registrerade insatserna från USA togs bort från Plats-omsättningen så gjordes det, av både tidsmässiga- och tekniska skäl, en manuell omräkning av Plats-oddsen.

De nya Plats-oddsen byggde på en avrundad överslagsräkning:

Häst nummer 6 fick 5,00 i Plats-odds (det faktiska Plats-oddset var 4,27)

Häst nummer 5  fick 3,10 i Plats-odds (1,99)

Häst nummer 9 fick 1,60 i Plats-odds (1,52)

Mao – kunderna fick bättre odds än de skulle ha fått om insatserna från USA inte hade registrerats.

10-999

När de registrerade insatserna från USA plockades bort ur omsättningen så visades fortfarande de eventuella Plats-oddsen (inkluderat de registrerade insatserna från USA) i startlistan. Startlistan visade alltså felaktiga eventuella Plats-odds. Vi har därför i nuläget valt att visa 10-999 på samtliga hästar.

United Tote

Den uppgift som finns att det var ett manuellt inmatningsfel vid en valutakonvertering som låg bakom de registrerade insatserna på 19,2 miljoner kronor har ATG ännu inte verifierat. Inmatningsfelet ska ha skett hos United Tote, som är teknik- och totoleverantör och tillika dotterbolag till Churchill Downs.

Åter igen – ber om ursäkt att det tog lite tid. Har du några ytterligare frågor så hör av dig. Annars återkommer jag till dig när resultatet av utredningen kommer att presenteras.

Trevlig helg!

Med vänlig hälsning      

Patrik Brissman

Informationschef

ATG

Info/PR