Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Återvinning

/

Ikea och Världsnaturfonden utlyste en tävling som heter Stora värmeljusjakten för att få elever att lära sig om återvinning och miljö.
Varför anmälde vi oss?
Det verkade kul och lätt att samla ljushållare.

Annons

Tävlingen började den 15 oktober och slutar den 15 april. Egentligen var det bara åk 1-3 som skulle samla men vi är så få barn på skolan så ALLA hjälps åt.

Hur skulle vi nu bära oss åt för att få ihop så många att vi har chans att vinna?

När vi läste hur många ljushållare eleverna på andra skolor hade fått ihop förra året så förstod vi att vi inte hade någon chans om vi bara samlade själva och med släkt och vänner. Därför bad vi hotellen i byn att hjälpa oss. Vi har också satt en hink på Ica och en på posten.

Genom att samla har vi lärt oss om miljön. Ljushållarna är gjorda av aluminium. Det är en metall som kan återvinnas om och om igen. Det är viktigt för naturen. Den lilla pluppen – vekestödet – är gjord av plåt och den är magnetisk.

F-2 har använt ljushållare i matte. De har räknat upp 5600 stycken och det blev bara till säck.

Vi i 3-5:an rensar ljushållare medan vi lyssnar på ljudbok. Lärarna hjälper till att rensa F-2:ans ljushållare. Vi har mer än 40 kg ljushållare. Dessutom har vi massa stearin kvar som vi ska göra marschaller av.

Mer läsning

Annons