Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Återremiss ger Nya närvården andrum

Nya närvården får en respittid fram till 2015. Efter en lång debatt i landstingsfullmäktige beslutades om återremiss för att kunna analysera it- och overhead-kostnader vad gäller konkurrensneutralitet.

– För mig handlar det om en kvarts miljon, säger Han Boberg, vd för Nya närvården. Men när det gäller förändringarna av tappade intäkter på 1,6 miljoner har det inte blivit någon förändring.

Kravet om en återremiss kom från Christer Siwertsson (M), han ville att förslaget om ersättningssystem skulle göras om. Han fick medhåll av FP.

– Vi har inte gjort vårt jobb i gruppen på ett bra sätt, vi måste göra om och göra rätt, säger han.

Thomas Andersson (C) menade att den modell som finns idag inte är ultimat, men den är ändå känd.

– När man förenklar kan man förstöra och ta bort fokus från patienten, säger han. Detta med konkurrensneutralitet har inte hanterats i arbetsgruppen. It-kostnaderna exempelvis är en merkostnad för de privata.

– Mitt förslag är att ge 800 000 kronor att fördela för it-kostnader.

Efter ajournering där Centern hade en framträdande roll för att få fram en kompromiss som alla kunde ställa upp på, blev beslutet återremiss.

– När återremissen blev begränsad var det lätt att ställa sig bakom, säger Ann-Marie Johansson (S)