Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Återkommande loppis lockade tusentals

Furuparkens återkommande loppis är en stor framgång. För Ope IF som arrangör men även för alla som vill undvika slit och släng-beteende.

Den brukar hållas ungefär åtta gånger per år. Loppmarknaden på Furuparken i Torvalla. Ope IF står som arrangör och föreningens Edvard Thorén berättar att det varje gång kommer tusentals besökare. Vissa är ute för att fynda men många ser det som ett rent nöje.

– Många som åker på loppis ser det som en social grej. Ett sätt att träffa bekanta för att prata och umgås, säger han.

Föreningen brukar hyra ut ungefär 90 bordsplatser för 120 kronor styck men den som vill boka plats måste vara snabb. Bokningen kan bara göras under ett par timmar och alla bord går åt på nolltid.

Marina och Majlis Handler hade bokat två bordsplatser för att bli av med prylar som de inte längre använder.

– Många av sakerna har jag fått eller ärvt, säger Majlis Handler.

Hon berättar att just smycken och leksaker har varit lätta att sälja. Men det handlar förstås om att ha rätt pris. Blir det för dyrt så går kunderna till nästa bord.

Anna och Emil Johansson från Nälden hade också lyckats sälja mycket leksaker.

– Det är bra att få bli av med saker som bara ligger och tar plats, konstaterade Emil Johansson.

– Vi städade hemma och tog med oss sådant som har legat i flera år utan att användas, säger Anna Johansson.

Förutom leksaker hade de även fått sälja ett par kameror. Anna och Emil räknade inte med att bli rika på kuppen men kände att försäljning på loppis var ett bra alternativ till att bara slänga bort sakerna.