Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Återförsäljare till oroliga Saabägare: Vi vet inget mer än media

Det rullar nästan en halv miljon Saabar på landets vägar. 6 908 av dem är registrerade i länet.
– Det finns kunder som är oroliga över vad som ska hända, säger Joakim Hansson, servicemarknadschef på Bilcenter i Östersund.

Annons

Det snackas Saabkris överallt i landet i dag – inte minst på Bilcenter i Odenskog som är den största återförsäljaren av Saab i länet.

Och kunderna som hälsar på vill förstås ha exklusiv information om krisläget hos Saab Automobil och ägaren General Motors, GM.

Fast hos bilhandlaren blir det inga exklusiva svar.

– Vi vet inget mer än vad som står i media, säger servicemarknadschefen Joakim Hansson.

Frågan är hur attraktivt det är att slå till på en ny fräsch Saab 9-5 eller en bättre begagnad Saab Linear sport combi om det värsta händer; att koncernledningen väljer att lägga ner produktionen.

Frågor som dykt upp hos kunder är bland annat hur tillgången på reservdelar kommer att se ut.

Joakim Hansson lugnar såväl gamla som blivande Saabägare:

– Det kommer alltid att finnas reservdelar. Det finns ju bilar som slutade att tillverkas på 1950-talet och där det fortfarande finns nyproducerade reservdelar att få tag på.

Vad krisen innebär för försäljningen av Saabbilar är ännu oklart.

– De som tittar på bilar är förstås fundersamma, men det gäller inte bara Saab, det gäller alla fordonsmärken sedan några månader tillbaka.

Som kuriosa kan nämnas att det i dag rullar sammanlagt 6908 Saabar i Jämtlands län enligt färska siffror från Transportstyrelsen på torsdav gen.

Bilmärkeslistan toppas, inte helt oväntat, av Volvo med sammanlagt 24 570 fordon, Volkswagen är näst mest populär med 10 166 bilar och Ford, 6 231 stycken.

Annons