Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Återföll i brottslighet mot flickvän – döms igen

En man åtalades för flera fall av olaga hot, ofredande och misshandel mot sin flickvän.
Nu har mannen dömts för två av de fem brott han åtalades för.

Annons

Av tingsrättens dom kommer det fram att mannen har allvarliga alkoholproblem. I domen konstaterar tingsrätten att ord står mot ord i flera av åtalspunkterna. Det är inte tillräckligt för en fällande dom att den ena av parterna framstår som mer trovärdig än den andra och det finns inte stöd från annan utredning i målet menar tingsrätten.

Därför frias mannen från misstankar om att ha skallat kvinnan, kastat en ölburk i hennes panna samt hot om att krossa fönsterrutorna i hennes bostad.

Men mannen döms för ett fall av olaga hot och ett fall av ofredande. Ofredandet handlar om att mannen inom loppet av några dygn ringt över 300 samtal och skickat upp mot 200 sms. Straffvärdet för den samlade brottsligheten uppgår till tre månaders fängelse.

Han är tidigare dömd för grov fridskränkning, mot samma kvinna, till skyddstillsyn samt behandling för sitt alkoholmissbruk. Tingsrätten ser allvarligt på mannens återfall i liknande brottslighet och att det skett bara några veckor efter utskrivningen av behandlingshemmet.

Tidigare utdömd skyddstillsyn avser även den nya brottsligheten, den ska även förenas med särskild behandlingsplan.

Mannen döms även att ge skadestånd till kvinnan på sammanlagt 11 200 kronor.