Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Återfallsförbrytare döms igen

En 31-åring som regelmässigt återfallit i brott döms nu till fängelsestraff för stölder och narkotikabrott. Brott som vanligtvis resulterar i böter.

Mannen som är boende i länet dömdes så sent som sommaren 2013 till fängelse för stöld och narkotikabrott och vid slutet av 2013 frigavs han villkorligt.

De brott han nu döms för begick 31-åringen sedan under den prövotid han fick efter frigivningen vilket tingsrätten tar hänsyn till när han nu döms till ett nytt fängelsestraff på tre månader.

De aktuella brotten är snatteri av en jacka värd närmare 800 kronor, en stöld av ytterligare fyra jackor av ett värde motsvarande drygt 6 500 kronor i en annan butik, samt narkotikabrott.

31-åringen erkänner brotten som i vanliga fall inte resulterar i fängelsestraff. Östersunds tingsrätt väger dock in den tidigare brottsligheten i bedömningen samt att den dömde mannen var villkorligt frigiven.

"Mot bakgrund av detta ska den tidigare utdömda skyddstillsynen med särskild behandlingsplan undanröjas och ett gemensamt fängelsestraff för den brottsligheten samt nuvarande brottslighet utdömas", skriver tingsrätten i domen.