Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Återfallsbrottslingar dömda för flera stölder

Fyra män har dömts för stöld. I olika sammanslutningar har de fyra under det första halvåret av 2010 genomfört stölder i Östersund.

Ett företag har blivit utsatt flera gånger.

Under två dagar i slutet av februari var två av männen, en 27-åring och en 18-åring, in i en lokal där det sker försäljning av kläder och accessoarer. De fick med sig saker för 65 000 kronor. I maj var dessa två och en 20-åring, under två dagar i följd, in på samma ställe igen. Den gången togs bland annat kläder och väskor för 51 000 kronor, enligt tingsrättens dom.

Samtliga erkände brott och tingsrätten fann dem skyldiga.

20-åringen och 18-åringen krossade i våras skyltfönstret till en butik i Östersund, där stals bland annat fiskespön, till ett värde av cirka 3000 kronor. De två tog sig samma månad också in i Furuparkens lokaler där tröjor för nästan 5 000 kronor stals.

Alla utom en av de fyra männen är återfallsbrottslingar.

18-åringen döms för stöld men också för häleri då han haft en motorcykel som han enligt rätten borde ha förstått varit stulen. Tingsrätten har bestämt påföljden till skyddstillsyn, tidigare utdömd skyddstillsyn avser även den här brottsligheten, samt 80 timmars samhällstjänst.

Den 20-åriga mannen döms för stöld men också för olovlig körning och rattfylleri. Enligt domen körde han bil onykter och i samband med det utgjorde en fara för andra bilister för att han körde på fel sida vägen. Han döms dessutom för vapenbrott. Straffet bestäms till fem månaders fängelse.

19-åringen döms till villkorlig dom och 2000 kronor i dagsböter.

Den 27-åriga mannen döms för stöld. Tidigare utdömd skyddstillsyn bestäms att avse även den här brottsligheten. Han ska också betala 5000 kronor dagsböter.

Dessutom ingår skadestånd till de företag som drabbats av männens stöldräder.