Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalas misstänkt för att ha lurat Försäkringskassan på över 200 000 kronor

En 67-årig man i Bräcke åtalas misstänkt för bedrägeri och bidragsbrott. Mannen ska enligt åtalet ha vilselett försäkringskassan att betala ut 237 496 kronor i sjukersättning trots att han inte varit berättigad till det.

Under två längre perioden ska mannen förmått företrädare från Försäkringskassan i Jämtland betala ut sjukersättning med ett högre belopp än vad han egentligen varit berättigad till.

Under den första perioden från september 2005 till juli 2007 ska han ha fått 169 764 kronor. Under den andra perioden från augusti 2007 till april 2008 67 732 kronor för mycket. Det totala beloppet som försäkringskassan betalat ut till mannen ligger på 237 496 kronor.

Enligt åtalet har han lurat försäkringskassan att betala ut de högre beloppen genom att inte anmäla till dem att han förvärvsarbetat i större omfattning under de båda perioderna än vad han tidigare angivit i sina ansökningar. Något han enligt lag är skyldig att anmäla.