Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalas för smuggling av tusentals liter alkohol

Två män från Härjedalen och en man från Älvsjö åtalas för att ha smugglat i och hanterat stora mängder vin, sprit och öl till Sverige.
Den huvudmisstänkte, en 39-åring från Härjedalen, har handskats med drygt tio ton alkoholhaltiga drycker.

En av männen från Härjedalen, 39 år gammal, åtalas för grov smuggling och grov olovlig befattning med smuggelgods. Enligt åtalet har han vid minst fem tillfällen smugglat in 65 liter sprit, 50 liter vin och drygt 2000 liter starköl till Sverige från Tyskland. Det har skett under januari till september 2011.

Han har också köpt, förvarat och på olika sätt hanterat minst 813 liter sprit, 290 liter vin och drygt 7000 liter starköl från november 2010 till december 2011. Åklagaren anser att brotten är grova eftersom det handlar om så stora mängder alkohol och eftersom det handlar om systematiskt brottslighet i stor omfattning, enligt åtalet.

De två andra männen åtalas för olovlig befattning med smuggelgods. Den ene av dem, 43 år gammal och även han från Härjedalen, har köpt och transporterat 60 liter sprit och 1600 liter starköl. Den andre mannen, 33 år gammal, har vid två tillfällen transporterat insmugglad alkohol i okända mängder från Örebro till en ort i Härjedalen.