Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalas för regelbunden kvinnomisshandel

En 44-årig man från Östersund har systematiskt misshandlat sin fru under flera års tid. Nu åtalas han misstänkt för grov kvinnofridskränkning.

Åtalet vittnar om en mer eller mindre regelbunden misshandel under de senaste fem åren av parets äktenskap. Mannen har, enligt åklagarens framställning, vid ett stort antal tillfällen slagit, sparkat och knuffat sin hustru. Han ska även ha använt tillhyggen vid misshandeln. En gång slog han henne med en stol, en annan gång piskade han henne med en antennkabel och vid ytterligare ett tillfälle har han slagit henne med ett batteri.

Den regelbundna misshandeln har lett till att kvinnan under flera års tid fått utstå smärta och gå omkring med blånader.

Den regelbundna misshandeln kulminerade i början av mars då mannen både slog och sparkade kvinnan flera gånger. Han trampade också på hennes kropp och hals och sade att han skulle kväva henne. Flera vittnesförhör styrker de händelser som åklagaren lyfte fram under åtalsförhandlingen vid Östersunds tingsrätt i går.