Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalas för misshandel i matbutik

Två män har åtalats misstänkta för grov misshandel av en man inne på en matbutik. En av dem åtalas tillsammans med en annan man för att försökt stjäla medicin på en hälsocentral.

Två män 28 och 29 år gamla har åtalats misstänkta för grov misshandel. Enligt åklagaren har de två männen tillsamman slagit och sparkat en man. Misshandeln ska ha skett i en matbutik i Östersunds kommun i början av månaden. Enligt åtalet fick den som misshandlats järnskakning, yrsel, smärta och blånad i pannan.

Den äldre av de två männen åtalas även för olaga hot gentemot den man som misshandlades, skadegörelse olaga hot och ringa narkotikabrott.

Den yngre mannen åtalas också på fler punkter, ännu en grov misshandel mot samme man i våras genom slag med ett fälgkors, övergrepp i rättsak, vapenbrott för innehav av en pistol samt narkotikabrott. Dessutom finns han med i ytterligare en åtalspunkt, tillsammans med en 19-åring.

De två har enligt åklagaren tillsammans brutit sig in på en hälsocentral och försökt ta sig in i ett medicinförråd. De ska även ha krossat flera fönster och orsakat skador på en dörrkarm.