Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalas efter knivattacken

I början på september attackerade en 24-årig man en kvinna och hennes make med kniv. Nu har åklagaren Emil Westlin väckt åtal mot mannen.

Den var på kvällen den 5 september som mannen ringde på hemma hos paret, som han bodde granne med. När kvinnan, som är i 50-årsåldern, öppnade dörren, knivhögg 24-åringen henne och försökte även hugga hennes man, som försökte stoppa attacken.

Nu har 24-åringen åtalats för försök till mord, alternativt grov misshandel, och försök till grov misshandel.

Enligt stämningsansökan har mannen försökt döda kvinnan och orsakat henne ett livshotande tillstånd med ett flertal knivhugg i hennes bröst, rygg, arm och hand, vilket resulterade i smärtor, sårskador, nervskada och blodvite.

Åklagaren skriver också att 24-åringen har försökt döda, alternativt skada, kvinnans make genom att upprepade gånger hugga eller sticka mot honom med kniv.

I båda fallen har det funnits fara för att brottet skulle fullbordas och 24-åringen visade, enligt åklagaren, särskild hänsynslöshet och råhet.

24-åringen är inte dömd för något brott sedan tidigare. Det finns inga uppgifter om att han ska ha hotat kvinnan som han attackerade, eller någon annan granne i huset på Frösön, där attacken skedde. Något motiv till attacken är ännu inte känt. Det är inte heller känt om mannen har erkänt eller förnekat dådet. Däremot är det konstaterat att han var kraftigt berusad när han attackerade kvinnan och hennes man.