Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalad mådde psykiskt dåligt

Ragnarök brann ner till grunden och pizzerian i Gäddede förstördes.

Rättegången mot mannen som misstänks för de två mordbränderna har startat.

Mannen är i 25-årsåldern och misstänks för att startat den brand som totalförstörde restaurang Ragnarök i Brunflo i oktober. Han är också misstänkt för branden på en pizzeria i Gäddede i november.

Under två dagar beräknas rättegången att hålla på. Under den första dagen avhandlades branden i Gäddede, misstankarna om olaga hot, misshandel, skadegörelse, olaga intrång och våldsamt motstånd, som ska ha skett vid samma brottstillfälle.

Mannen ska under dagen ha vistats i samma hus som pizzerian. Under kvällen ska han tillsammans med en släkting ha druckit alkohol.

Händelserna därefter varken erkänner eller förnekar han eller i vissa fall minns han dem inte.

Vittnen till händelsen uppgav under rättegången att 25-åringen ska ha suttit i en bil utanför huset, tutat en lång stund samt försökt att ge sig i väg. Men mannens släkting ska ha försökt att stoppa honom, eftersom 25-åringen saknade körkort och bilen ägdes av en familjemedlem. 25-åringen misstänks då för att ha sparkat på bilen. Han ska sen krossat flera fönster på pizzerian.

Under rättegången framkom det uppgifter om att 25-åringen kastade en skottkärra mot en folksamling. Därefter, enligt vittnesuppgifter, gick 25-åringen in i pizzerian.

De boende i huset, vittnen till händelsen, berättade under rättegången att de kände en form av brandlukt en stund senare. Boende i fastigheten larmade de andra i huset och samtliga lämnade sina lägenheter. Branden släcktes av de boende själva.

25-åringen ska själv enligt vittnen ha gett sig av från platsen. Han hittades senare av polis i närheten av en fastighet.

25-åringens försvarsadvokat framhöll under rättegången att hans klient har mått psykiskt dåligt i längre perioder. Han ska också ha missbrukat droger i perioder för att må bättre. 25-åringen är i dag intagen på Rättspsyk i Sundsvall i väntan på dom.

Missankarna gällande branden på Ragnarök kommer att behandlas under fredagen.