Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalad för misshandel av gravid flickvän frias

En man stod åtalad för misshandel och försök till misshandel av sin dåvarande gravida flickvän. Mannen frias av Östersunds tingsrätt.

Det tidigare paret hade en stormig relation. De händelser som mannen stod åtalad för inträffade under 2012 i Östersund och Sundsvall.

Vid första tillfället hade paret varit på besök hos vänner. Mannen blev enligt kvinnan kraftigt berusad och spydig. Kvinnan, som var gravid, sa till honom att hon skulle ta hand om barnet själv om han fortsatte på samma sätt. Hon hävdar att mannen sparkade iväg en stol mot henne och att hon var rädd att den skulle träffa henne i magen. Mannen förnekar att han sparkade stolen mot kvinnan.

Den andra händelsen inträffade när paret övernattade på hotell i Sundsvall. De blev osams under kvällen. Enligt kvinnan kastade mannen först in henne i väggen och tryckte sedan ner hennes ansikte i en kudde. Mannen hävdar att han ville lämna hotellrummet när de började bråka, men att kvinnan hindrade honom. Han ska då ha flyttat henne mot väggen, varpå kvinnan slog till honom. Han förnekar att han har tryckt ner kvinnan i sängen.

Tingsrätten konstaterar att både kvinnan och mannen har lämnat berättelser som skulle kunna vara sanna och att det inte går att styrka att mannen ska ha gjort sig skyldig till det han åtalats för. Därför ogillas åtalet.