Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ät upp!

Matgäster som lämnar kvar mat på tallriken står en restaurangägare i Australien upp i halsen.

Kocken Yukako Ichikawa kräver nu att besökarna på japanska krogen Wafu i en förort till Sydney äter upp allt det som serveras – annars hotar straffavgift eller bannlysning.

Hon beskriver restaurangen med 30 sittplatser som ”skuldfritt japanskt kök”. Vid entrén finns skylten ”Vi vill bidra till en hållbar utveckling och kräver därför något mer av våra gäster än andra restauranger”. Ichikawa påtalar också att den vackert skurna japanska salladen inte är en dekoration. Enda undantagen från mattvånget är den gröna pepparroten wasabi, ingefära och citronskivor. (TT-Reuters)