Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ät rätt gotta

Halloween är en högtid då det äts väldigt mycket godis. Godis är gott, tycker de allra flesta. Men hade det varit så gott om du visste vad det egentligen innehöll? Är grissvål, löss och avkok från djurskelett (gelatin) något som låter frestande? Skulle inte tro det. Men tyvärr är detta bara några utav de ingredienser som godis kan innehålla.

Människor börjar blir mer och mer medvetna konsumenter när det kommer till mat och jag tycker det är dags att vi blir det när det gäller godis också. Det går att välja godis som är djurvänligt precis som det finns ekologiskt och fairtrade. Titta på innehållsförteckningen och ta reda på vad e-ämnena betyder. Du kan också kolla in Djurens Rätts lista: Vegolistan. Där kan du hitta livsmedel och även godis som är djurvänligt. Ät ditt godis och njut med gott samvete!

Ida Einegard, Djurens Rätt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel