Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Astrid och Peder cyklade 50 mil för Kvinnojouren

Astrid Wallberg och sambon Peder Norlund cyklade 50 mil på ett dygn. Under resan samlade de in pengar till Kvinnojouren i Vilhelmina.
– Vi hade träningsvärk när vi kom fram, men det var bra träningsvärk, säger Astrid Wallberg.

Vildmarksvägen går från Strömsund, mot Frostviken, över Stekenjokk, via Vilhelmina och tillbaka till Strömsund. Den vägen cyklade Astrid Wallberg och Peder Norlund. De startade hemma i Strömsund klockan nio på fredagsmorgonen och var tillbaka klockan 15.15 på lördagseftermiddagen.

– Vi cyklade i ett streck, vi sov ingenting. Från Jormvattnet upp till Stekenjokk håller de på att lägga ny asfalt, så där åkte jag bil för att skona däcken på cykeln, annars cyklade vi hela vägen, säger Astrid Wallberg.

Idén till cykelturen föddes förra året när Astrid Wallberg cyklade från Obbola till Strömsund med en kompis.

– Hon ville cykla den vägen bara för att ha gjort det. Då tänkte jag att vi måste cykla för någonting. Då tog vi kontakt med Bo Broman, som då bodde i VIlhelmina. Han har sprungit och samlat in pengar för Kvinnojouren, säger Astrid Wallberg.

Därför blev det en insamling till Kvinnojouren i Vilhelmina även i fjol. Då samlades 28 000 kronor in, i år blev det 19 000.

– Deras kvinnojour är helt ideell. De får inget kommunalt eller statligt bidrag, då får förlita sig till att folk skänker pengar. Därför var det kul att se att både företag och privatpersoner är villiga att bidra. det spelar ingen roll hur stor summa de är villiga att skänka, allt är välkommet, säger Astrid Wallberg.

Skulle du kunna tänka dig att göra om den här resan?

– Både ja och nej. Skulle jag göra det igen skulle jag ta längre tid på mig, så jag orkar med det bättre. Det skulle vara roligt, men vi får se.