Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Astrid Backskog

Vår älskade maka, mamma, mormor och gammelmormor, Astrid Backskog, Klövsjö, har lämnat oss.

Annons

Hon somnade stilla in hos sin älskade Sven, måndagen den 8 mars.

Astrid växte upp i Vemdalen, dotter till Signe och Olof Sandkvist. Under 50-talet hjälpte hon sin bror Stig i hans snickeriverkstad som sedermera blev Vemdalia. Astrid var även ”butös” vid Hållvallen några somrar åren 1950-54.

Hon gillade att dansa och hon fick alltid en ny klänning av sin mamma vid varje danstillfälle. Det var också på en dans som hon träffade Sven Backskog som skulle bli hennes make. De gifte sig 1959 i Vemdalens kyrka och Astrid flyttade till Klövsjö. Tillsammans fick de döttrarna Sigbritt och Ann-Christin.

1964 övertog de gemensamt gården Östbacken, med allt vad det innebar av djurskötsel, jordbruk och renoveringar av hus. 1972 började Sven arbeta i Katrinabacken och då blev ansvaret för gården större för Astrid. 1998 slutade de med djurhållningen.

Astrid tyckte om handarbete av alla de slag, träslöjd, antikviteter, musik och att dansa.

Hennes omtanke och glädje om sin familj, barn, barnbarn och alla omkring, präglade hennes liv. Hon hann även uppleva lyckan att få ett barnbarnsbarn.

Astrid var en glad person med mycket humor. Hon kom alltid ihåg när någon fyllde år eller hade namnsdag, då ringde hon eller skickade blommor.

Sven och Astrid lät även uppföra en sportstuga vid Katrinabacken 1980 som de sedan hyrde ut. Många är det gäster som hon bjudit på välkomstfika.

Saknaden är oerhört stor, men vi är tacksamma för alla fina minnen hon gett oss.

Familjen