Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Astley är "världens bästa artist"

Annons


Att popbranschen är bisarr är numera officiellt. Rick Astley har nämligen röstats fram till världens bästa artist genom tiderna. Under torsdagskvällen fick den smörige 80-talssångaren mottaga priset på MTV Europes gala i Liverpool.

Men att Rick Astley inte anklagades för fusk är märkligt. Hans seger i kategorin "Best act ever" berodde helt och hållet på "rickrolling"-fenomenet. På en webbsida med en så kallad "Rickvoter" fanns ett program som helt automatiskt skickade miljontals röster till MTV:s sajt, om och om och om igen. "Rickrolling"-fenometet, som snabbt blev kult på nätet, gjorde att Rick Astley blev överlägsen vinnare i kategorin, före konkurrenter som U2, Britney Spears och Green Day.

Britney Spears kunde trösta sig med att hon blev en dubbelvinnare på MTV Europes Music Awards. Britney tog hem prestigepriserna årets album och årets akt när den 15:e upplagan av prisgalan avgjordes.

Paul McCartney hedrades med specialpriset "Ultimate legend award", som delades ut av U2-sångaren Bono medan Jared Letos ("30 seconds to Mars") vann två priser i kategorierna "Rock out" och "Video star".

Bland övriga vinnare kan nämnas att Kate Perry blev årets nykomling, Pink ansågs ha gjort den mest beroendeframkallande låten och Kanye West vann det något svåröversatta priset "Ultimate urban".

Svenska Neverstore vann priset för bästa svenska akt och gjorde ett framträdande på galan.

Under livesändningen uppträdde ett återuppståndet Take That, Beyoncé, Kanye West, Pink och Duffy med flera.

Mer läsning

Annons