Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Assassins Creed 2

/
  • ”Assassins Creed 2” utspelar sig i renässansens Italien, som har iscensatts på ett imponerande sätt av Ubisofts grafiker.

(Ubisoft)

Ålder: 18+

Format: Xb 360, Ps3

Genre: Äventyr

Betyg: 4

Annons

I ”Assassins Creed 2” fortsätter historien om Desmond Miles, som reser tillbaka tiden i sina genetiska minnen genom att använda den mystiska Animus-maskinen.

Den här gången tar han kontroll över sin anfader, Ezio Auditore da Firenze, som levde i renässansens Italien.

Den unge adelsmannen dras in i en komplott, iscensatt av familjen Piazzi, och tvingas liksom sina förfäder att lära sig Hashashin-ordens urgamla lönnmördarkonster i jakt på hämd.

Det som börjar som ett gatubråk mellan två ynglingar får oanade konsekvenser ända in i nutiden.

”Assassins Creed 2” utnyttjar samma fria upplägg som föregångaren, men den här gången är spelandet mer storydrivet.

Precis som förra gången så handlar det om att planlägga lönnmord av sina fiender, men det som snabbt blev till tjatiga måsten har på ett snillrikt sätt bakats in i handlingen.

Du kan tackla uppdragen på en rad olika sätt, till exempel genom att smyga fram till dina offer i en folksamling, leja medhjälpare eller ta en mer direkt approach och ta risken att bli efterlyst och jagad av ordningsmaktens soldater.

Om man behöver tekniska hjälpmedel kan renässansgeniet Leonardo da Vinci, som är en vän till familjen da Firenze, hjälpa dig med sina fantasifulla uppfinningar.

Även om spelet känns mer storydrivet så lockar renässansens Italien också med gott om utforskande och sidouppdrag i de öppna städerna.

”Assassins Creed” öveträffar sin föregångare på de flesta punkter, men kontrollen är fortfarande en akilleshäl.

Med tanke på att teamet bakom spelet låg bakom supersmidiga ”Prince of Persia: Sands of Time” så är det ett mysterium hur man har lyckats skapa en så styltig kontroll.

Att fastna i en takkant eller hoppa snett under en hetsig jakt undan ordningsmakten är en ständigt återkommande källa till irritation. Dessutom känns striderna ytterst ”yxiga” och svårkontrollerade.

Som tur är så uppvägs tveksamheterna av den spännande storyn och den ökade spelmässiga variationen.

De färgstarka renässansmiljöerna känns som en frisk fläkt i spelsammanhang och är snyggt iscensatta av Ubisofts grafiker.

Spelet ger kanske inte samma grafiska Wow-upplevelse som det första, men med tanke på miljöernas storlek så är det fortfarande en imponerande scenografi.

Om du gillar episka äventyr i exotiska miljöer så är ”Assassins Creed 2” en riktig pärla. Den märkliga nutida ramhandlingen med Desmond Miles känns ganska onödig, men så länge du hänger med korrumperade Italienska adelsmän eller i Leonardos da Vincis ateljé så är det en smått magisk upplevelse.

Mer läsning

Annons