Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aspås S-förening

Annons

 

Aspås socialdemokratiska förening har hållit årsmöte på Aspåsgården.

Årsmötet klarades av. Avgående styrelse hade skött sig väl så det blev omval på många stolar. Britt Carlsson kommer att leda föreningen ytterligare två år. Kvällens gäst var Christer Toft, vice ordförande i Krokoms socialnämnd. Christer redovisade det som pågår inom socialförvaltningen. Kommunen måste spara, socialnämnden måste spara. Nya prognoser visar att skatteunderlaget viker.

Fråga ställdes, hur kommer vi att klara framtidens äldrevård?

– Äldrevården är i dag mer att likna vid sjukvård och kräver därmed större resurser i form av personal och pengar, svarade Christer.

Vidare berättade han om upphandlingar som är på gång. Det borgerliga styret i Krokoms kommun är fast beslutna att lägga ut verksamheter på upphandling. Upplägget är att göra en så kallad ”kvalitetsupphandling”.

Det innebär att man erbjuder en påse pengar och den som tar uppdraget redovisar med vilken kvalitet som uppdraget kommer utföras. Beslutet är att lägga ut Föllingeområdet med hemtjänst till annan utförare. Krokoms kommuns ansvar finns alltid kvar, oavsett vem som driver verksamheterna åt kommunen.

Christer pekade på skillnaden att granska/följa upp verksamheterna i kommunens egen regi och privata företag. I dagsläget har inga verktyg för uppföljning eller kontroller tagits fram. Konstaterades att det finns en mängd frågor som i nuläget inte kan besvaras.

Diskuterades vad som kan göras inom demensvården. Sedan länge har det funnits tankar på ”sinnenas rum”. 

Christer pekade på forskning som visar att dementa som får upplevelser blir betydligt piggare och gladare av detta.

Christer tackades för sin medverkan och mötet avslutades.

Mer läsning

Annons