Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Asp i gips – ÖIK jagar nytt

Efter skadan på Joel Asp jagar Östersunds IK en ersättare.

– Vi har redan börjat scanna av marknaden, säger Markus Åkerblom.

Både skadeläge och tabelläge fick sig en rejäl smäll i helgen:

• Noll poäng mot Lejon och Piteå gör att Örnsköldsvik plötsligt bara är tre poäng bakom ÖIK, med en match mindre spelad, i jakten på sista play off-platsen.

• Benbrottet på store Joel Asp gör att han med största sannolikhet missar resten av säsongen. ÖIK saknar sedan tidigare Erik Näslund och har nu en riktigt tunn backsida.

– Joel är så pass viktig för oss att vi behöver en ersättare om han skulle försvinna för resten av säsongen, säger Markus Åkerblom, tränare och sportchef i Östersunds IK.

Klubben sonderar redan terrängen på transfermarknaden. En liknande spelartyp som Joel Asp eftersöks; en storväxt back med erfarenhet och ledaregenskaper.

– Det är viktigare att det går rätt än att det går fort, säger Markus Åkerblom.

Målfarlige forwarden Pontus Dünesius är också ur spel efter en hjärnskakning i helgen.

Även här var det maximalt oflyt med i bilden – ÖIK-backen Tobias Carlssons slagskott prickade Dünesius rakt i huvudet.

– Jag såg att han laddade för skott, och sedan blev det bara svart, säger Pontus Dünesius.

– Nu har jag en dialog med vår sjukgymnast där vi följer den så kallade hjärntrappan. Vi får se när jag kan spela igen, men jag har inte gett upp om att kunna vara med i helgens matcher.