Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åslings skattebidrag upp i riksdagen

Per Åsling (C) anklagas för att ha styrt skattepengar till egna bolag. Nu blir frågan ett ärende för riksdagen

Stormen kring den jämtländske riksdagsmannen Per Åsling (C) verkar inte lägga sig. Efter Dagens industris, DI, avslöjande om att han ska ha styrt statliga pengar, via statliga riskkapitalbolaget Inlandsinnovation, till egna och närståendes bolag, lyfts nu frågan i riksdagen.

Det är centerledaren Annie Lööf som kallas till riksdagen av Socialdemokraternas Mikael Damberg där hon bland annat ska svara på frågor om Inlandsinnovation, om vad som har hänt och vad hon tänker vidta för åtgärder.

Fast den förre centerledaren och näringsministern, Maud Olofsson, ställer sig bakom Per Åsling. Det var hon som drev satsningen på Inlandsinnovation som för fyra år sedan fick två miljarder kronor ur statskassan.

"Innlandsinnovation har en styrelse som är helt oberoende och jag förutsätter att de har gjort affärsmässiga bedömningar i de ärenden de har haft uppe", säger hon till tidningen, säger hon till Dagens industri.