Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åsling: "Fullständigt oacceptabelt"

Socialdemokraterna vill slopa avgifter på vägbroar. Pengarna till dessa ska i stället kunna tas från projekt som "Förbifart Brunflo".

– Det är fullständigt oacceptabelt, säger Per Åsling (C).

Det är ett förslag från Socialdemokrater i riksdagens trafikutskott som har fått riksdagsmannen från Trångsviken att reagera. Socialdemokraterna föreslår att avgifter på vägbroar, som den som håller på att byggas över Sundsvallsfjärden, slopas. I stället ska pengarna tas från andra projekt i Trafikverkets regi, som den planerade förbifarten vid Brunflo.

– Det får inte vara så att pengar ska satsas i andra län. Den här manövern i riksdagen riskerar nu att ta pengar från Jämtland till andra områden i landet och det är fullständigt oacceptabelt, säger Per Åsling.

Det planerade projektet med en förbifart vid Brunflo har fått kritik från många Brunflobor, som anser att miljön och i vissa fall även människors hem är i fara.

– Jag har stor respekt för de synpunkter som kommer från människor boende i Brunflo. Men oaktat det har både Östersunds kommun, regionen och Trafikverket prioriterat en omläggning av E14 och det är också viktigt att se till att vi får bra och väl fungerande trafikströmmar, säger Per Åsling.